Терез Ан Фаулър  
 
Терез Ан Фаулър
Книги от Терез Ан Фаулър
(Therese Anne Fowler)

Терез Ан Фаулър е родена в Илинойс, САЩ. Тя е единствената дъщеря в семейството, има двама братя и като дете е мъжкарана. Не се дава на постоянните опити на баба си да я кипри с украшения и настоява да играе бейзбол, въпреки че в града ѝ има идеална за добрите момичета софтбол лига. Става едно от първите момичета в САЩ, което играе в детската бейзболна лига.

След твърде ранен първи брак и ангажимента сама да отглежда двамата си сина, тя става бакалавър по социология и културна антропология и магистър по креативно писане – завършва и двете специалности в Университета в Северна Каролина.

Публикува първата си книга през 2008 г. Първите ѝ три романа нямат голям успех и редакторът ѝ я съветва да продължи да пише под псевдоним, но тя решава вместо да смени името си, да смени жанра и да напише биографичен исторически роман за Зелда Фицджералд.

„Романът на Зелда Фицджералд“ е публикуван през 2013 г. и е първият ѝ голям успех. Преведен на над 20 езика по целия свят. По него има сериал на Amazon Studios с Кристина Ричи в главната роля.

Следващата ѝ книга е „Романът на Алва Вандербилт“ – биографичен роман за една забележителна личност, която използва своето огромно богатство, за да се бори за правата на жените преди повече от век.

Прочетете интервю с Терез Ан Фаулър тук.

©John Kessel

 

Книги от Терез Ан Фаулър  
 
Романът на Алва Вандербилт

Автор: Терез Ан Фаулър
Корична цена: 19.00 лв.
виж още
15.20 лв.
Поръчай

Романът на Зелда Фицджералд

Автор: Терез Ан Фаулър
Корична цена: 16.00 лв.
виж още
12.80 лв.
Изчерпана