Парижката съпруга  
 
Парижката съпруга
Парижката съпруга
(The Paris Wife)
Автор: Пола Маклейн
Страници: 398
Корица: мека
ISBN: 978–954–769–270-1
Корична цена: 17.00 лв.
13.60 лв.
Изчерпана
 

Чикаго 1920 г. Хадли Ричардсън е на двайсет и осем години и обича да свири на пиано. Тя все още търси любов и щастие, когато среща доста по-младия Ърнест Хемингуей, начинаещ журналист. След вихрен романс и набързо организирана сватба двамата заминават за Европа.

 

Париж през епохата на джаза. Семейство Хемингуей са много влюбени и изпълнени с мечти. Артистичната им компания ги смята за идеалната двойка. Ърнест е очарован от бурния бохемски живот на писателите от легендарното „изгубено поколение”. Но за тези модерни и фриволни нови приятели, сред които са Скот и Зелда Фицджералд, Гъртруд Стайн и Езра Паунд, традиционното семейство и моногамията са отживелица. Заобиколен от красиви жени и силни съперници в писателското поприще, все още неизвестният Хемингуей се бори за собствен стил и признание. Успехът на първите му разкази го превръща от чувствителен амбициозен младеж в капризен егоцентрик. Хадли, неговата вярна съпруга, неусетно остава на заден план. Макар и измъчван от чувство за вина, Ърнест изоставя и нея, и малкия си син, запленен от напористата журналистка Полин Пфайфър.

 

Написан от името на първата от четирите съпруги на Хемингуей, този вълнуващ роман разкрива интимния живот, сложния характер и пътя към славата на най-прочутия американски писател на ХХ век. Чак преди смъртта си той ще признае, че Хадли е голямата му любов.

 

Благодарности

 

Преди всичко дължа благодарност на моята агентка Джули Беърър, чието всеотдайно посвещаване на това начинание бе видно (и повече от значимо) още от самото начало. Блестящата Сузана Портър – в моите очи редакторът мечта - има огромен принос за окончателния вид на книгата. Дълбоко признателна съм за подкрепата и съдействието на не един и двама от Балантайн Букс и Рандъм Хаус, сред тях и Либи Макгуайър, Ким Хоуви, Тереза Зоро, Кристин Фаслър, Куин Роджърс, Дебора Фоли, Стив Месина, Джилиан Куинт и Софи Епстайн. Уилям Богес от „Беърър Литърари” откликваше на всеки отчаян зов по телефона, готов да предложи неоценима помощ. Хиляди благодарности на Урсула Дойл, Виктория Пепе и целия екип от „Вираго”, на Кристен Кокрейн и всички от Дъбълдей Канада, както и на Каспиан Денис от „Абнър Стайн,” Ники Кенеди,Сам Едънборо и всички от Интърнашнъл Литерари Ейджънси.

Специална признателност отправям към моите приятели и първи читатели Глори Симънс, Лори Кийн, Брайън Гро, Ан Урсу, Алис Д`Алесио, Сара Уилис, Тери Дюбоу, Тони Тейър, както и на Дениз Мачадо, Джон Сарджънт, Пол Кокс и Кирстен Доктър, Пам и Дъг О,Хара, Тони Ратнър от Ист Сайд Райтърс, Уилям Джосън, Беки Гейлорд, Хедър Грийн, Ейми Уайнфъртнър, Маргарет Коен и Патриша Кейо, Сузана Хейган и Карен Розънбърг от Сидар Хил Уокинг Клъб. Също и на Карен Лонг от Плейн Дийлър”, Кливланд, Джудит Мансур от Ел Ай Ти., Джим Хармс и Джаклин Дженс от програмата „Поезия” в Ню Ингланд Колидж и много скъпи колеги и студенти от години назад.

Много дължа и на моето семейство за безкрайното търпение и насърчение – Грег Д`Алесио, Конър, Фиона и Бекет, всички близки и далечни Д`Алесио, Джули Хейуърд, Рита Хинкън и - без съмнение – на моите прекрасни несломими сестри Тереза Релър и Пени Пенингтън. Приемете моята благодарност и обич.

 

Официална страница

 

 Подобни книги  
Шивачката

Автор: Кейт Алкот
Корична цена: 15.00 лв.
виж още
Любовни мечти. Роман за Жорж Санд

Автор: Елизабет Бърг
Корична цена: 17.00 лв.
виж още
Лейди Африка

Автор: Пола Маклейн
Корична цена: 17.00 лв.
виж още
12.00 лв.
Поръчай
13.60 лв.
Поръчай
13.60 лв.
Поръчай
Други книги от този жанр  
Абсолютни приятели

Автор: Джон льо Каре
Корична цена: 11.00 лв.
виж още
Да спасиш свидетел

Автор: Дейвид Балдачи
Корична цена: 8.00 лв.
виж още
Радостта да си обикновен

Автор: Роланд Меруло
Корична цена: 17.00 лв.
виж още
8.80 лв.
Изчерпана
6.40 лв.
Изчерпана
13.60 лв.
Поръчай
Продукти: 0
Цена: 0.00 лв.
(Очаква се на пазара на 15.03.2018)
Единствената история

Автор: Джулиан Барнс
Корична цена: 17.00 лв.
виж още
13.60 лв.
Изчерпана
(Очаква се на пазара на 22.02.2018)
Трябва да знам

Автор: Карън Кливланд
Корична цена: 17.00 лв.
виж още
13.60 лв.
Изчерпана
контакти

Офис

1504 София, ул. "Тича"3Б  

Телефон/факс:
(02) 9433 989,
(02) 8467 576
Е-mail: office@obsidian.bg

 

"Обсидиан" борса

1528 София,
бул. "Искърско шосе" 19, Книжна борса "Болид"

Работно време:
Понеделник-петък: 9-16 ч.

E-mail: obsidianbalkan@abv.bg

Телефон: (02) 979 00 94

Обсидиан във Фейсбук
легенда
бестселър
откъс от книга
цена в магазина
промоционална цена