„Алхимикът“ от Паулу Коелю с филмова адаптация

Сподели:

От Variety съобщиха, че най-продаваният роман на португалски език ще бъде филмиран 35 години след написването му

Компанията Legendary Entertainment е придобила правата за филмиране на книгата и възнамерява да заснеме киноадаптацията заедно с TriStar Pictures и Palmstar. Джак Торн ще е сценарист на бъдещата продукция. Той е носител на множество награди и е известен с работата си над филмите на Netflix „Енола Холмс“, „The Swimmers” и „The Aeroanuts“, както и сериалите „Тъмните му материи“ на HBO и „Национално съкровище“ за Disney Plus.

История ще разкаже за пастира Сантяго, който тръгва от родната си Испания към египетската пустиня, за да търси съкровище, заровено до Пирамидите. По пътя си той среща гадателка, крадец, мъж, който се представя като Царя на Салим, кервани и воини, Фатима – момичето от оазиса сред пясъците, и един алхимик. Всички те упътват Сантяго накъде да върви, но никой не знае какво е съкровището. За да го открие, младият пастир трябва да се научи да разчита поличбите и да се вслушва в сърцето си.

През 1988 г. Паулу Коелю пише „Алхимикът“, която има небивал успех и 14 години по-късно е обявена за най-продаваната книга, написана на португалски език, за всички времена. Издателство „Обсидиан“ я издава през 1997 г., а една година по-късно авторът гостува в България и представя книгата първо в НДК в София, а по-късно и в други големи градове в страната.

Scroll to Top