ДОВ АЛФОН С НОМИНАЦИЯ ЗА НАГРАДА „ДАГЪР“

Сподели:

Известен факт е, че читателя обръща внимание на съдържанието, което чете, а не на оформлението му. Свойството на Lorem Ipsum е, че до голяма степен има нормално разпределение на буквите и се чете по-лесно, за разлика от нормален текст на английски език като "Това е съдържание, това е съдържание".

Шпионският трилър „Дълга нощ в Париж“ на Дов Алфон получи номинация за престижната награда „Дагър“ на Британската асоциация на авторите на криминални романи. „Дагър“ се връчва ежегодно в общо десет категории, а „Дълга нощ  Париж“ е номиниран в международната категория.

Наградите „Дагър“ за криминална литература съществуват още от 90-те години и се ползват с особено добра репутация. По думите на Линда Статман, председател на Британската асоциация на авторите на криминални романи, „за авторите да получат „Дагър“ е като да получат Светия граал“. Целта на Асоциацията е чрез тези награди да подкрепя криминалните автори – и то не просто като оценява утвърдените имена, но и като дава трибуна на дебютиращите писатели.

Дов Алфон е именно дебютиращ писател – „Дълга нощ в Париж“ е неговият първи роман. Авторът отсега планира да отиде на церемонията по връчване на наградите в Лондон, облечен в смокинг.

Scroll to Top