Писмо от Гришам до читателите по повод „Пазителите“

Сподели:

Скъпи читатели, Един съвет от мен: не приемайте покана да прелетите по въже над езеро, гъмжащо от крокодили. Едно пълно с крокодили езеро играе малка, но тъжна роля в новия ми трилър „Пазителите“...

Скъпи читатели,
Един съвет от мен: не приемайте покана да прелетите по въже над езеро, гъмжащо от крокодили.

Крокодилите са хладнокръвни убийци. Ядат всичко, включително и хора. Едно пълно с крокодили езеро играе малка, но тъжна роля в новия ми трилър „Пазителите“. Инцидентът се случва около средата на книгата и е вдъхновен от една странна история, който чух и приемам за истина. Това е първото ми предупреждение към вас.

Разбира се, темата на „Пазителите“ е доста по-сериозна от крокодилите. В романа разказвам за погрешто осъден на доживотен затвор човек, както и за опита на един адвокат да го освободи. И за безмилостния картел, който не желае повторно разследване на случая.

Погрешните присъди са сериозни неправди и адвокатите, които са посветили своята кариера на оневиняването на жертвите, са истински герои. Основният персонаж в „Пазителите“, Кълън Поуст, е точно такъв. Той е добър човек, преследван от цяла група злодеи, които са готови да извършат ужасни неща. Понякога са замесени и крокодили.

Надявам се този роман да ви хареса.

Ваш Джон Гришам

Scroll to Top