Предстои криминален сериал „Лий Чайлд: Истински престъпления“

Сподели:

Dancing Ledge Productions обявиха, че започват партньорство с Лий Чайлд и ще продуцират сериал с работно заглавие Lee Child: True Crime. В него ще бъдат екранизирани реални истории на хора от цял свят, които са рискували живота си и са се подложили на големи опасности, за да се борят за справедливост.

Фокусът във всяка история ще бъде върху главния герой. Идеята е да бъдат показани личностите, които са се справили с невъзможни обстоятелства – тези, които могат да бъдат наречени Джак Ричър от реалния живот.

Романите на Лий Чайлд са преведени на 40 езика и издадени в над 100 държави. На всеки 9 секунди някой по света си купува книга за Джак Ричър. Лий Чайлд е единственият писател, чиито продажби през последното десетилетие продължават непрекъснато само да растат. Филмите по романите му са направили 400 милиона долара печалба, а последният му трилър, „Минало време“, стана бестселър №1 едновременно в САЩ и Великобритания.

„Всички ние четем трилъри и гледаме филми, в които обикновеният човек полага изключителни усилия да защити семейството си или пък да постигне справедливост.“ – разказва Лий Чайлд. – Оказва се, че в реалния живот се стига дори по-далече – има изумителни истории за разказване. Някои са направо невероятни, но пък са съвсем истински“.

Lee Child: True Crime ще бъде разтърсващо съчетание на магнетичната световна марка на големия писател и на историите от реалния живот.“ – казва продуцентът Лорънс Боуенс, изпълнителен директор на Dancing Ledge Productions. – „Джак Ричър е най-новото въплъщение на отмъстителя – като Робин Худ, крал Артур и Самотния рейнджър. Той представлява абсолютно универсална сила и именно затова е толкова вълнуващо откриването на мъжете и жените в реалния живот, които са престъпили отвъд обичайните правила, за да получат справедливост. По телевизията няма да има нищо друго като това.“

Източник: Fremantle

Scroll to Top