Сериал по „Ударът“ от Джон Гришам

Сподели:

Телевизионният канал USA Network обяви плановете си да създаде сериал, базиран на бестселъра на Джон Гришам „Ударът“ (The Rainmaker). Продуцентският екип ще включва Джейсън Блум, Джейсън Ричман, Майкъл Зайцман, както и самият Гришам.

Това ще бъде втора екранизация на съдебния трилър след филма на Франсис Форд Копола от 1997 г. със звездното участие на Мат Деймън, Дани де Вито и Клеър Дейнс. Все още няма информация за актьорския състав на сериала.

Сред другите екранизации на романите на Гришам са „Фирмата“, „Клиентът“, „Време да убиваш“, „Версия Пеликан“, „Да пропуснеш Коледа“.

Сюжетът на романа проследява младия юрист Руди Бейлър, който предоставя безплатни юридически съвети в края на следването си. Така среща първите си „клиенти“ – семейство Блек. Застрахователната компания, на която те са плащали редовно вноските си, отказва да плати лечението на сина им Дони Рей, болен от левкемия. Руди е единствената им надежда да получат обезщетение по съдебен път. Младият юрист скоро разбира, че Дони Рей е една от хилядите жертви, попаднали в схемата на огромна алчна фирма, която печели милиони на гърба на безпомощни хора. Проблемът е там, че Руди няма пари, няма опит и дори не си е взел изпита за правоспособност. А трябва да се изправи срещу най-добрите адвокати в застрахователния бранш. И да се пребори с корупция и измами в колосални размери.

„Ударът“ е един от първите романи на Джон Гришам – блестящ съдебен трилър, изпълнен с много напрежение, силни емоции и драматични ситуации.

Scroll to Top