Катя Атанасова

/Катя Атанасова/

Катя Атанасова е родена в София. Завършила е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска програма „Културни и литературни изследвания“ в Нов български университет.

Била е преподавател по литература, литературен наблюдател на в-к „Капитал“, после и редактор в същия вестник, както и в „Литературен вестник“. Водила е авторско предаване за градска култура „Рефлексия“ в радио „Франс Интернационал“. Била е главен редактор на списание EGO, както и на Bulgaria Air Inflight Magazine. В момента е продуцент „Външни продукции“ в Българската национална телевизия. Има публикации в редица водещи издания.

Автор е на единственото в България състезание за разказване на устни истории „Лига на разказвачите“, което се провежда от 2005 до сега. Редактор е на книгите „Никоганебъдинещастен”, разкази от Радослав Парушев, С., 2005, „Със съкращения”, разкази от Йордан Петков, С., 2008, сборник с новели от конкурса „Новелови награди“, С., 2008, „Ърбан йога за начинаещи“, разкази от Антон Терзиев, С., 2008, и „Магьосникът на щастието“, роман от Никола Миладинов, С., 2008.

Катя Атанасова има една издадена книга – сборника с разкази „Неспокойни истории“, С., 2006 г., изд. „Обсидиан“. Автор е и на пиесата „Да изядеш ябълката“, която се играе като независимо представление.

КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Неспокойни истории
Неспокойни истории
Катя Атанасова
Scroll to Top