Кристин Димитрова

Кристин Димитрова е писател, поет и преводач. Нейните книги, сред които стихосбирката „Поправка на талисмани“, романът „Сабазий“ и сборниците с разкази „Тайният път на мастилото“ и „Като пристигнеш, обади се“, са сред големите събития в модерната българска литература.

Тя е ловък разказвач, в центъра на чието писане са парадоксите, илюзиите, съдбовните обрати, комичността и трагедиите, съпътстващи живота ни.

Носител е на множество литературни награди, сред които „Христо Г. Данов“, „Перото“, „Иван Николов“, „Иван Пейчев“ и др. Нейни книги са издадени в Мексико, Швейцария, Индия, Чехия, Ирландия, Румъния, Македония и Великобритания, а разкази и стихове от нея са публикувани на 28 езика в 38 държави. Завършва английска филология в Софийския университет, където днес приподава в катедра „Западни езици“. Доктор по обществени комуникации и информационни науки.

Кристин Димитрова е сред онези български писатели, които се вълнуват от екзистенциалното… И то на език, който умее да бъде лаконичен, да напряга до непоносимост емоциите и в същото време с един детайл да ги преобръща в другата им крайност.

Амелия Личева


В нейната проза ежедневното прилича на “куфар с двойно дъно”, чийто невидим капак може да се окаже най-внезапно отворен от дума, предмет, сцена, спомен, незначително събитие…

Гергина Кръстева

 

Безспорно, Кристин Димитрова е от най-значимите съвременни автори, напълно разпознаваем и напълно неподражаем.

Марин Бодаков

 

КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Ще се върна за теб
Ще се върна за теб
Кристин Димитрова

Original price was: 20.00 лв..Current price is: 17.00 лв..

Като пристигнеш, обади се
Като пристигнеш, обади се
Кристин Димитрова
Тайният път на мастилото
Тайният път на мастилото
Кристин Димитрова
Любов и смърт под кривите круши
Любов и смърт под кривите круши
Кристин Димитрова
Scroll to Top