Кристин Димитрова

Кристин Димитрова е писател, поет и преводач. Нейните книги, сред които стихосбирката „Поправка на талисмани“, романът „Сабазий“ и сборниците с разкази „Тайният път на мастилото“ и „Като пристигнеш, обади се“, са сред големите събития в модерната българска литература.

Тя е ловък разказвач, в центъра на чието писане са парадоксите, илюзиите, съдбовните обрати, комичността и трагедиите, съпътстващи живота ни.

Носител е на множество литературни награди, сред които „Христо Г. Данов“, „Перото“, „Иван Николов“, „Иван Пейчев“ и др. Нейни книги са издадени в Мексико, Швейцария, Индия, Чехия, Ирландия, Румъния, Македония и Великобритания, а разкази и стихове от нея са публикувани на 28 езика в 38 държави. Завършва английска филология в Софийския университет, където днес приподава в катедра „Западни езици“. Доктор по обществени комуникации и информационни науки.

Кристин Димитрова е сред онези български писатели, които се вълнуват от екзистенциалното… И то на език, който умее да бъде лаконичен, да напряга до непоносимост емоциите и в същото време с един детайл да ги преобръща в другата им крайност.

Амелия Личева


В нейната проза ежедневното прилича на “куфар с двойно дъно”, чийто невидим капак може да се окаже най-внезапно отворен от дума, предмет, сцена, спомен, незначително събитие…

Гергина Кръстева

 

Безспорно, Кристин Димитрова е от най-значимите съвременни автори, напълно разпознаваем и напълно неподражаем.

Марин Бодаков

 

КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Ще се върна за теб
Ще се върна за теб
Кристин Димитрова

17.00 лв.

Като пристигнеш, обади се
Като пристигнеш, обади се
Кристин Димитрова
Тайният път на мастилото
Тайният път на мастилото
Кристин Димитрова
Любов и смърт под кривите круши
Любов и смърт под кривите круши
Кристин Димитрова
Scroll to Top