Стив Кавана

/Steve Cavanagh/

Стив Кавана е псевдонимът на Стивън Мърнс. Роден е и израснал в Белфаст, Северна Ирландия. На осемнайсетгодишна възраст се мести в Дъблин, за да следва право. Практикува гражданско право и участва в големи дела, като при едно от най-известните му успява да осигури рекордната сума от £53 000 на хърватин, който е бил подложен на расистки тормоз на работното място.

Майка на Кавана разпалва любовта му към четенето още от малък и когато тя почива внезапно през 2011 г., Стив решава да започне да пише, подписвайки се с моминското ѝ име Кавана в знак на почит към нея, но и за да разграничи Стив, писателя на трилъри, от Стивън, адвоката.

Известно време Стивън работи по дела през деня, а Стив пише до късно през нощта, но от 2019 г. Стив Кавана се посвещава изцяло на писането.

През 2015 г. става част от програмата Amazon Rising Stars. Всички негови романи получават номинации за различни международни награди и често ги печелят. Прочут е по света с трилърите си за Еди Флин. Книгите на Кавана са четени от милиони и са преведени на над 30 езика.

В България нашумява през 2018 г. с романа си „Тринайсет“, който се радва на голям читателски интерес.

Носител е на наградата „Златен кинжал“ за най-добър криминален роман. „Сделка за убийства“ е най-новата му книга.

КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Сделка за убийства
Сделка за убийства
Стив Кавана

Original price was: 23.00 лв..Current price is: 19.55 лв..

Съучастници
Съучастници
Стив Кавана

Original price was: 22.00 лв..Current price is: 18.70 лв..

Фантом
Фантом
Стив Кавана
Тринайсет
Тринайсет
Стив Кавана
Scroll to Top