М. Л. Стедман

/M.L. Stedman/

М. Л. Стедман е автор на историческата драма „Светлина между два океана“ (2012), която бързо се превръща в международен бестселър.

М. Л. Стедман израства и учи в Пърт, Австралия. Мести се в Лондон, където работи като адвокат. В края на 90-те години решава, че иска да пише, и започва да посещава различни курсове по творческо писане.

„Светлина между два океана“ е единствената ѝ книга. Романът е продаден в над три милиона екземпляра на английски и е публикуван в 45 държави. През 2016 г. се състои премиерата на екранизацията по книгата с участието на Майкъл Фасбендер и Алисия Викандер.

Въпреки зашеметяващия успех на дебютния си роман Стедман е пословично дискретна по отношение на личния си живот и избягва да дава интервюта с обяснението, че книгата ѝ не е автобиографична и читателите нямат нужда от подобна информация. „Светлина между два океана“ разказва съкрушителната история на Том Шърборн, пазач на фар, и неговата съпруга Изабел, които се изправят пред съдбоносен избор, когато в изхвърлена от вълните лодка откриват труп на млад мъж и плачещо бебе.

 

КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
-20%
Светлина между два океана (второ издание)
Светлина между два океана (второ издание)
М. Л. Стедман

19.20 лв.

Светлина между два океана
Светлина между два океана
М. Л. Стедман
Scroll to Top