Терез Ан Фаулър

/Therese Anne Fowler/

Терез Ан Фаулър е родена в Илинойс, САЩ. Тя е единствената дъщеря в семейството, има двама братя и като дете е мъжкарана. Не се дава на постоянните опити на баба си да я кипри с украшения и настоява да играе бейзбол, въпреки че в града ѝ има идеална за добрите момичета софтбол лига. Става едно от първите момичета в САЩ, което играе в детската бейзболна лига.

След твърде ранен първи брак и ангажимента сама да отглежда двамата си синове, тя става бакалавър по социология и културна антропология и магистър по креативно писане – завършва и двете специалности в Университета в Северна Каролина.

Публикува първата си книга през 2008 г. Първите ѝ три романа нямат голям успех и редакторът ѝ я съветва да продължи да пише под псевдоним, но тя решава вместо да смени името си, да смени жанра и да напише биографичен исторически роман за Зелда Фицджералд.

„Романът на Зелда Фицджералд“ е публикуван през 2013 г. и е първият ѝ голям успех. Преведен на над 20 езика по целия свят. По него има сериал на Amazon Studios с Кристина Ричи в главната роля.

Следващата ѝ книга е „Романът на Алва Вандербилт“ – биографичен роман за една забележителна личност, която използва своето огромно богатство, за да се бори за правата на жените преди повече от век.

КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Хубав квартал
Хубав квартал
Терез Ан Фаулър

15.30 лв.

Романът на Алва Вандербилт
Романът на Алва Вандербилт
Терез Ан Фаулър

16.15 лв.

Романът на Зелда Фицджералд
Романът на Зелда Фицджералд
Терез Ан Фаулър
Scroll to Top