Рут Хоган

/Ruth Hogan/

Рут Хоган е писателка, родена в Бедфорд, Англия. Като малка обожава понита, а също така – да чете всичко, което ѝ се изпречи пред очите. За щастие, майка ѝ работи в книжарница. Любимите ѝ четива като дете са книгите на Туве Янсон за муминтролите, „Лъвът, вещицата и дрешникът“ на К. С. Луис, текстовете върху пакетите със зърнени закуски и надгробните плочи.

Завършва английска филология и драма в Голдсмит Колидж в Лондонския университет. Десет години работи като специалист човешки ресурси – като признава, че не се е чувствала щастлива в тази сфера, но това ѝ е помагало да си плаща ипотеката и сметките.

На около трийсетгодишна възраст претърпява тежка катастрофа и вече не може да работи на пълен работен ден. Тогава се осмелява да започне да пише сериозно. През 2012 г. заболява от рак. Химиотерапиите я държат будна по цели нощи и тя ги прекарва в писане – резултатът е „Дом за изгубени неща“.

Днес живее във викторианска къща със съпруга си и своите кучета. Събира всякакви предмети, съкровища или боклуци според гледната точка и продължава да пише.

КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Дом за изгубени неща
Дом за изгубени неща
Рут Хоган

Original price was: 16.00 лв..Current price is: 13.60 лв..

Scroll to Top