„Нетфликс“ ще снима филм по „Дневникът на един маг“

Сподели:

Филмовата адаптация на романа на бразилския автор ще бъде заснета в Бразилия и Испания.

Новината за филмовата адаптация на „Дневникът на един маг“ беше обявена по време на Rio2C 2024 г. – най-големия форум за изкуства в Латинска Америка – и Коелю сподели информацията във видео съобщение за присъстващите. Продуцент ще е базираната в Рио де Жанейро компания Migdal Filmes.

През 1986 г. Паулу Коелю поема по пътя на поклонниците към Сантяго де Компостела.

„По онова време – казва авторът, – духовните ми търсения се основаваха на идеята, че съществуват тайни, които малцина, владеещи неземна сила, успяват да разгадаят. Тогава вярвах, че знанието за мистерията на живота е сложно и трудно достижимо.“

За Коелю това пътуване към Сантяго де Компостела се превръща в същинско религиозно посвещаване. То го променя завинаги. Показва му, че пътят към истината е пътят на обикновения човек, и го насочва към необятния ни вътрешен свят, който той пресъздава с поетичен и увлекателен език.

„Дневникът на един маг“ заема изключително място в творчеството на Паулу Коелю не само защото е първата му книга, но и защото изразява най-цялостно личната му философия и дълбочината на неговите търсения.

Scroll to Top