Писмо на Джон Гришам до читателите

Сподели:

„Видеото, което прилагам тук, също е с Матю Макконъхи. След като отдава дължимото на ролята, с която изгрява в киното, Матю чете по брилянтен начин откъс от новия ми роман „Време за милост”, в който Джейк се тревожи за изхода на процеса срещу 16-годишния убиец на помощник-шериф...“

Скъпи читатели,

Отворих пакета, изпратен по FedEx, и поставих видеокасетата във видеоплеъра. Появи се Матю Макконъхи, неизвестен актьор, който зачете редове от сценария на Джоел Шумахер. С жена ми  Рене моментално осъзнахме, че Матю е нашият човек. Той беше перфектен за ролята на Джейк Бриганс във филмовата адаптация на „Време да убиваш“.

Видеото, което прилагам тук, също е с Матю Макконъхи. След като отдава дължимото на ролята, с която изгрява в киното, Матю чете по брилянтен начин откъс от новия ми роман „Време за милост“, в който Джейк се тревожи за изхода на процеса срещу 16-годишния убиец на помощник-шериф. Джейк изживява същите вълнения като всеки адвокат, който се изправя пред съдебните заседатели.

Признавам, че имах същите притеснения, докато практикувах право. Дори повърнах в тоалетната на съда преди първото си голямо дело. Когато слушам как Матю чете този откъс, се връщам към спомените си от „Време да убиваш“ и към кошмарите преди първия ден на процеса.

Надвам се книгата да ви хареса.

Джон Гришам


Поръчайте предварително „Време за милост“ тук.

Scroll to Top