Авантюра, за да мине времето

В романа “Авантюра, за да мине времето” се сблъскват две визии за екзистенциалното: обусловената обвързаност, която набавя сигурност, но унищожава смисъла, и рисковата свобода да измисляш сам пътя към себе си и към другите.

информация

Страници: 304
Корица: мека
ISBN 9789547691643

Original price was: 10.00 лв..Current price is: 8.50 лв..

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

В романа “Авантюра, за да мине времето” се сблъскват две визии за екзистенциалното: обусловената обвързаност, която набавя сигурност, но унищожава смисъла, и рисковата свобода да измисляш сам пътя към себе си и към другите. Малина предприема опасно пътешествие назад в търсене на баща си, когото не познава. Мишо изчезва във вълшебната планина, откъдето се завръща с несподелимия опит на свободата. Стариците Мина, Сия и Рахел продължават да тъкат платното на въобразената от тях съдба, но нишките се късат. Подреденото от възрастните съществуване гори и се взривява. Разпада се и цялата рационално изградена постройка на живота на три семейства. В клаустрофобичния и обречен свят на родителите децата отварят нови пространства за нови общности, в които сам и заедно са вече възможни. Животът нараства, а с него и шансът за спасение.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Авантюра, за да мине времето
Албена Стамболова
Албена Стамболова е филолог и психолог. Автор е на „Многоточия” (1995) – проза, „Това е както става” (2002) – роман, „Хоп-хоп звездите (2003) – роман, „Боледуване в смъртта” (2004) – психоаналитично изследване, „Авантюра, за да мине времето“ (2007) – роман.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Дневник на артиста
Дневник на артиста
Албена Стамболова

Original price was: 18.00 лв..Current price is: 15.30 лв..

Авантюра, за да мине времето
Авантюра, за да мине времето
Албена Стамболова

най-новите книги

Scroll to Top