Без свидетели

Missing Witness

“Вече не пишат такива книги, за съжаление. какъв прекрасен, голям истински роман. толкова човешки и така добре написан. Просто се чете на един дъх.” Джеймс Патерсън “Без свидетели” е литературният дебют на известния адвокат Гордън Кембъл, участвал лично в изготвянето на прочутото решение по делото “Миранда”, цитирано при всеки арест в САЩ днес.

информация

Страници: 416
Корица: мека
ISBN 9789547691704

Original price was: 14.00 лв..Current price is: 11.90 лв..

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

“Вече не пишат такива книги, за съжаление. какъв прекрасен, голям истински роман. толкова човешки и така добре написан. Просто се чете на един дъх.” Джеймс Патерсън “Без свидетели” е литературният дебют на известния адвокат Гордън Кембъл, участвал лично в изготвянето на прочутото решение по делото “Миранда”, цитирано при всеки арест в САЩ днес. Този невероятен съдебен трилър съчетава успешно напрежението и задъхаността на съдебното преследване на “Невинен до доказване на противното” и властовите амбиции и политическите борби на “Цялото кралско воинство”. А по емоционална сила и разтърсващ ефект може успешно да съперничи на “Време да убиваш” на Джон Гришам. През 1973 г. младият юрист и запален голф играч Дъг Маккензи постъпва на работа в престижна адвокатска фирма във Финикс. Той няма търпение да започне кариерата си при прочутия адвокат по наказателни дела Даниъл Морган. Когато синът на заможния фермер Ферис Едингтън, най-важния клиент на фирмата, е застрелян в дома си, Морган и Маккензи са наети от Ферис да защитават съпругата на жертвата, красивата Рита Едингтън. Освен нея другият човек, видян на местопрестъплението, е дванайсетгодишната й дъщеря Миранда, която страда от тежко психично заболяване. След убийството на баща си Миранда изпада в кататонен ступор и не може да бъде разпитана за случилото се. Единственият свидетел на убийството е овчарят Хуан Менчака, който само е чул изстрелите, но не е видял кой е извършителят. Полицията, окръжният прокурор и медиите са убедени, че майката е виновна. Адвокат Морган, който е легенда в юридическите среди, рядко губи дело и е готов на всичко, за да докаже противното. Верен на своите принципи, той печели и Рита Едингтън е оправдана. Така обаче вината за тежкото престъпление е прехвърлена върху малкото момиче. Скоро Миранда се събужда и прокурорът повдига обвинения срещу нея. Ферис Едингтън държи отново Морган и Маккензи да поемат защитата. Двамата адвокати са изправени пред най-трудния избор в живота си – те трябва да защитават човек, чиято вина практически са доказали. И това е само началото… “Без свидетели” пожъна такъв успех в САЩ, че бе номиниран за престижната награда “Едгар” за най-добър литературен дебют. Критиците са единодушни, че Гордън Кембъл е достоен съперник на Скот Търоу и Джон Гришам.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Без свидетели
Гордън Кембъл
Гордън Кембъл (р. 1942 г.) е адвокат и автор на романа „Без свидетели“ (2008). Това е неговият литературен дебют, за който получава изключително добри отзиви. Сравняват го с Търоу и Гришам. Кембъл живее в Солт Лейк Сити.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Без свидетели
Без свидетели
Гордън Кембъл

най-новите книги

 • Джеймс Коми
  Original price was: 24.00 лв..Current price is: 20.40 лв..
 • Рон Раш
  Original price was: 22.00 лв..Current price is: 18.70 лв..
 • Татяна дьо Роне
  Original price was: 22.00 лв..Current price is: 18.70 лв..
 • Дейвид Балдачи
  Original price was: 24.00 лв..Current price is: 20.40 лв..
 • Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
  Халед Хосейни
  Original price was: 23.00 лв..Current price is: 19.55 лв..
 • Грант Блекууд, Стив Бери
  Original price was: 24.00 лв..Current price is: 20.40 лв..
Scroll to Top