Вечният градинар

The Constant Gardener

информация

Страници: 479
Корица: мека
ISBN 9547690086

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

Зловещото убийство на красивата Теса Куейл, чийто обезобразен труп е открит в изоставен джип край езерото Туркана – люлката на човешкия род, – разтърсва Британската мисия в Найроби, Кения. Нейният спътник и помощник при хуманитарните акции, чернокожият д-р Блум е изчезнал безследно. Мотивите за престъплението са непонятни.
Джъстин Куейл, дипломат от кариерата и градинар любител, започва свой кръстоносен поход, за да намери убийците на съпругата си. Пътят му минава през Форин Офис в Лондон, Европа и Канада. Джъстин се сблъсква с измама и предателство, алчност и насилие, докато постепенно открива истината за жената, която така и не е успял да опознае. И да обича.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Вечният градинар
Джон льо Каре
Джон льо Каре (1931-2020) е литературният псевдоним на Дейвид Корнуел, прочутия британски майстор на шпионския трилър. Той е завършил Линкълн Колидж в Оксфорд. Като бивш служител на МИ-5 и МИ-6 през 50-те години Льо Каре познава отвътре света на разузнаването и достойно продължава традицията, създадена от Греъм Грийн и Съмърсет Моъм. Действието на повечето му романи се развива в годините на Студената война, най-известни сред които са „Шпионинът, който дойде от студа“ (1963), „Дама, поп, асо, шпионин“ (1974), „Изменник по вкуса ни“, „Нощният управител“ (1993) и „Абсолютни приятели” (2003).
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Вечният градинар (второ издание)
Вечният градинар (второ издание)
Джон льо Каре

21.25 лв.

Абсолютни приятели
Абсолютни приятели
Джон льо Каре
Вечният градинар
Вечният градинар
Джон льо Каре

най-новите книги

 • Дейвид Балдачи
  20.40 лв.
 • Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
  Халед Хосейни
  19.55 лв.
 • Грант Блекууд, Стив Бери
  20.40 лв.
 • М. Л. Стедман
  20.40 лв.
 • Стив Кавана
  19.55 лв.
Scroll to Top