Дом за изгубени неща

The Keeper of Lost Things

информация

Превод: Надя Баева
Страници: 320
Корица: мека
ISBN 978-954-769-423-1

12.80 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв.

ЗА КНИГАТА

Авторката на един от най-забележителните британски дебюти през 2017 г.

Писателят Антъни Пеърдю пази в дома си хиляди вещи на непознати хора. Кабинетът в красивата му викторианска къща е пълен със забравени или изгубени предмети, на които е попаднал случайно.  Антъни ги съхранява с надеждата един ден да открие някои от собствениците им. Самият той е загубил най-ценния спомен от годеницата си, която умира дни преди сватбата им.

Понякога Антъни няма представа дали намереното е боклук или съкровище. Но някой някъде знае. След време той започва да пише разкази за отделните находки, които са били фрагменти от чужди съдби.

Лора, домашната помощница и секретарка на Антъни, се чувства объркана и нещастна след мъчителен развод. Преди да умре, той й завещава къщата си, като я моли само за едно: да се опита да намери някои от притежателите на изгубените неща. Скоро Лора намира нови приятели, които ще й помогнат да изпълни последното желание на Антъни.
Очарователен и вълнуващ роман за безкрайните шансове в живота, за обещанията, които даваме и нарушаваме, за нещата, които крият магия и смисъл за нас. 

Сподели:

ЗА АВТОРА
Дом за изгубени неща
Рут Хоган
Рут Хоган е английска писателка. През 2012 г. заболява от рак и по време на излекуването си пише – резултатът е „Дом за изгубени неща“. Днес живее във викторианска къща със съпруга си и своите кучета. Събира всякакви предмети, съкровища или боклуци според гледната точка, и продължава да пише.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Дом за изгубени неща
Дом за изгубени неща
Рут Хоган

12.80 лв.

Прочетете и…

най-новите книги

 • Джейн Смайли
  16.00 лв.
 • Беатриче Салвиони
  16.00 лв.
 • Стив Кавана
  17.60 лв.
 • Санджай Гупта
  15.20 лв.
Scroll to Top