Един честен човек

An Honest Man

Това е най-добрата книга на Корита. Прекрасен роман с добре изграден съспенс, изчистен стил и дълбоко разбиране на човешката природа.

Стивън Кинг

информация

Превод: Боян Дамянов
Страници: 416
Корица: мека
ISBN 978-954-769-560-3
Очаквайте след 12 октомври 2023

Книгата все още не е излязла. Ще пристигне при вас след 12.10.2023 г.

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв.

ЗА КНИГАТА

Луксозна яхта, осеяна с трупове, дрейфува в плитчините край малък остров. Открива я Изриъл Пайк, местен жител с малка лодка, драматично минало и спомени, които предпочита да забрави. Пайк е убиец, но и честен мъж. Двете не се изключват взаимно.

Сред седмината застреляни в упор мъже на яхтата са двама кандидати за яростно оспорвано сенаторско място. От извършителя и оръжието на убийството няма и следа, но подозренията някак от само себе си се насочват към Пайк – все пак той е убил собствения си баща преди десетина години и, наскоро освободен от затвора, е парий на родния си остров – без приятели, без бъдеще, пазещ тайна, която би могла да му струва живота.

Неговата съдба наподобява тази на 12-годишния Лаймън Ранкин. Също като него момчето е останало без майка и е тормозено от баща си, от когото се опитва да избяга в запустяла къща. Но се оказва, че в нея се е заселила млада жена, която го посреща с брадва в ръка и с думите: „Издадеш ли звук, ще те убия“.

Наситен с нарастващо напрежение и разтърсващи емоции, този трилър оправдава напълно оценката на Дейвид Балдачи за автора му: „изключително надарен разказвач”.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Един честен човек
Майкъл Корита
Майкъл Корита е бивш частен детектив и журналист, автор на шестнайсет трилъра, бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, донесли му множество награди. Те са преведени на повече от двайсет езика, а по дебютния му роман „Онези, които желаят смъртта ми“ е заснет филм с участието на Анджелина Джоли.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Един честен човек
Един честен човек
Майкъл Корита

Смъртта не е решение
Смъртта не е решение
Майкъл Корита

15.20 лв.

най-новите книги

 • Стив Бери
  19.20 лв.
 • Питър Хелър
  16.00 лв.
 • Джон льо Каре
  20.00 лв.
 • Меган Абът
  16.00 лв.
 • Дейвид Балдачи
  17.60 лв.
 • Джеймс Коми
  17.60 лв.
Scroll to Top