Епоха на турбулентност

Age of Turbulance

„Епоха на турбулентност“ предлага забележителен коментар на съвременния финансов свят, пречупен през опита на Алън Грийнспан в командния център на глобалната икономика.

информация

Страници: 630
Корица: твърда
ISBN 9789547691889

25.50 лв.

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

„Епоха на турбулентност“ предлага забележителен коментар на съвременния финансов свят, пречупен през опита на Алън Грийнспан в командния център на глобалната икономика. Той започва разказа си от зловещата сутрин на 11 септември 2001 г., но после се връща към своето детство и проследява траекторията на забележителния си жизнен път и по-специално осемнайсетте години служба като председател на Борда на Федералния резерв. Грийнспан разглежда принципите на икономическия растеж, анализира специфични факти, свързани с всяка от основните страни и най-важните региони по света, и коментира възможните тенденции на глобализацията отсега нататък. В Епилога авторът коментира кризата с ипотечните кредити и катаклизмите на световните финансови пазари. Новият свят, в който живеем, изправя много граждани пред сериозни заплахи, включително изкореняването на редица досегашни стабилни източници на идентичност и сигурност. Там, където промяната се оказва най-бърза, основна грижа представляват неравенствата в разпределението на доходите. „Действително живеем в епоха на турбулентност и би било неблагоразумно и неморално да се овмаловажава човешката цена на разтърсващите процеси в нея. В ситуацията на нарастваща интеграция на глобалната икономика гражданите на света са изправени пред драматичен избор: да приемат огромните облаги от свободните пазари и отворените общества, които извеждат хората от блатото на бедността и повишават уменията им да водят по-добър и по-смислен живот, без да забравят фундаменталните въпроси за справедливостта; или да отхвърлят този шанс, връщайки се обратно към нативизма, трибализма, популизма и всъщност всички „изми”, в които се оттеглят човешките общности, когато идентичностите им са застрашени и не се виждат по-добри възможности. През следващите десетилетия ще бъдем изправени пред огромни препятствия и от нас зависи дали ще ги преодолеем.“ Алън Грийнспан „Гласът на Грийнспан е уникален. Историите са чудесно разказани.“ Лос Анджелис Таймс „Тази възхитителна мемоарна книга показва, че председателят на Федералния резерв от 1987 до 2006 г. е също толкова талантлив писател, колкото и икономист и политик…“ Сънди Таймс „Забавен и проницателен… Грийнспан е оракул, достатъчно интелигентен да знае какво не знае… Подобно смирение, излъчвано от такава могъща фигура, е обезоръжаващо и ободрително, каквато е и цялата тази интересна и поучителна книга.“ Бостън Глоуб

Сподели:

ЗА АВТОРА
Епоха на турбулентност
Алън Грийнспан
Алън Грийнспан е американски икономист, председател на Федералния резерв на САЩ в продължение на деветнайсет години (1987 – 2006). През 1987 г. Роналд Рейгън го назначава за председател на Федералния резерв. По време на управлението си Грийнспан успява да защити икономиката на страната от неблагоприятни външни фактори и да насърчи растежа.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Епоха на турбулентност
Епоха на турбулентност
Алън Грийнспан

най-новите книги

 • Дейвид Балдачи
  20.40 лв.
 • Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
  Халед Хосейни
  19.55 лв.
 • Грант Блекууд, Стив Бери
  20.40 лв.
 • М. Л. Стедман
  20.40 лв.
 • Стив Кавана
  19.55 лв.
Scroll to Top