Епоха на турбулентност

Age of Turbulance

„Епоха на турбулентност“ предлага забележителен коментар на съвременния финансов свят, пречупен през опита на Алън Грийнспан в командния център на глобалната икономика.

информация

Страници: 630
Корица: твърда
ISBN 9789547691889

Original price was: 30.00 лв..Current price is: 25.50 лв..

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

„Епоха на турбулентност“ предлага забележителен коментар на съвременния финансов свят, пречупен през опита на Алън Грийнспан в командния център на глобалната икономика. Той започва разказа си от зловещата сутрин на 11 септември 2001 г., но после се връща към своето детство и проследява траекторията на забележителния си жизнен път и по-специално осемнайсетте години служба като председател на Борда на Федералния резерв. Грийнспан разглежда принципите на икономическия растеж, анализира специфични факти, свързани с всяка от основните страни и най-важните региони по света, и коментира възможните тенденции на глобализацията отсега нататък. В Епилога авторът коментира кризата с ипотечните кредити и катаклизмите на световните финансови пазари. Новият свят, в който живеем, изправя много граждани пред сериозни заплахи, включително изкореняването на редица досегашни стабилни източници на идентичност и сигурност. Там, където промяната се оказва най-бърза, основна грижа представляват неравенствата в разпределението на доходите. „Действително живеем в епоха на турбулентност и би било неблагоразумно и неморално да се овмаловажава човешката цена на разтърсващите процеси в нея. В ситуацията на нарастваща интеграция на глобалната икономика гражданите на света са изправени пред драматичен избор: да приемат огромните облаги от свободните пазари и отворените общества, които извеждат хората от блатото на бедността и повишават уменията им да водят по-добър и по-смислен живот, без да забравят фундаменталните въпроси за справедливостта; или да отхвърлят този шанс, връщайки се обратно към нативизма, трибализма, популизма и всъщност всички „изми”, в които се оттеглят човешките общности, когато идентичностите им са застрашени и не се виждат по-добри възможности. През следващите десетилетия ще бъдем изправени пред огромни препятствия и от нас зависи дали ще ги преодолеем.“ Алън Грийнспан „Гласът на Грийнспан е уникален. Историите са чудесно разказани.“ Лос Анджелис Таймс „Тази възхитителна мемоарна книга показва, че председателят на Федералния резерв от 1987 до 2006 г. е също толкова талантлив писател, колкото и икономист и политик…“ Сънди Таймс „Забавен и проницателен… Грийнспан е оракул, достатъчно интелигентен да знае какво не знае… Подобно смирение, излъчвано от такава могъща фигура, е обезоръжаващо и ободрително, каквато е и цялата тази интересна и поучителна книга.“ Бостън Глоуб

Сподели:

ЗА АВТОРА
Епоха на турбулентност
Алън Грийнспан
Алън Грийнспан е американски икономист, председател на Федералния резерв на САЩ в продължение на деветнайсет години (1987 – 2006). През 1987 г. Роналд Рейгън го назначава за председател на Федералния резерв. По време на управлението си Грийнспан успява да защити икономиката на страната от неблагоприятни външни фактори и да насърчи растежа.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Епоха на турбулентност
Епоха на турбулентност
Алън Грийнспан

най-новите книги

Scroll to Top