Написано на челото ми

The Writing on my Forehead

„Лирична и нежна история за силата на семейството, традициите и невидимите емоционални нишки, които ни свързват с хората около нас.” Халед Хосейни, авторът на „Ловецът на хвърчила” и „Хиляда сияйни слънца” Сайра Кадер живее спокойно и щастливо в Калифорния със семейството си, пристигнало от Индия преди години. Но отношението на американската тийнейджърка към родителите й рязко се променя, след като на сватба на роднини в Карачи се натъква на дълбоко скрити тайни и лъжи.

информация

Страници: 312
Корица: мека
ISBN 9789547692404

Original price was: 14.00 лв..Current price is: 11.90 лв..

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

„Лирична и нежна история за силата на семейството, традициите и невидимите емоционални нишки, които ни свързват с хората около нас.” Халед Хосейни, авторът на „Ловецът на хвърчила” и „Хиляда сияйни слънца” Сайра Кадер живее спокойно и щастливо в Калифорния със семейството си, пристигнало от Индия преди години. Но отношението на американската тийнейджърка към родителите й рязко се променя, след като на сватба на роднини в Карачи се натъква на дълбоко скрити тайни и лъжи. Именно те са разделили близките й в миналото по начин, напомнящ разделянето на Индия и Пакистан през 1947 г. Сайра разбира, че дядо й е участвал редом с Ганди в борбата за независимост, и решава да тръгне по пътя му. Вместо да се омъжи рано като сестра си, тя продължава да учи и става известен военен кореспондент. Един трагичен инцидент след атентатите в Ню Йорк я принуждава да направи избор между безкрайните пътувания и по-традиционното (и може би по-желано) спокойно съществуване у дома. В този впечатляващ дебют Нафиса Хаджи умело преплита лични и обществени отношения в сложна и многопластова картина на живота на модерната жена, която прехвърля континенти, поколения и религиозни предразсъдъци.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Написано на челото ми
Нафиса Хаджи
Нафиса Хаджи е американска писателка от пакистански произход, родена е в Лос Анджелис. Дебютната ѝ книга „Написано на челото ми“ (2009) придобива световна популярност. Хаджи живее в Северна Калифорния със съпруга си и сина си.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Написано на челото ми
Написано на челото ми
Нафиса Хаджи

най-новите книги

 • Джеймс Коми
  Original price was: 24.00 лв..Current price is: 20.40 лв..
 • Рон Раш
  Original price was: 22.00 лв..Current price is: 18.70 лв..
 • Татяна дьо Роне
  Original price was: 22.00 лв..Current price is: 18.70 лв..
 • Дейвид Балдачи
  Original price was: 24.00 лв..Current price is: 20.40 лв..
 • Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
  Халед Хосейни
  Original price was: 23.00 лв..Current price is: 19.55 лв..
 • Грант Блекууд, Стив Бери
  Original price was: 24.00 лв..Current price is: 20.40 лв..
Scroll to Top