На юг от Брод Стрийт

South of Broad

Четиринайсет години след бестселъра „Блус в лятна нощ” Пат Конрой се завръща на литературната сцена с дългоочаквания си нов роман „На юг от Брод Стрийт”, класическа южняшка сага, мека, лирична, красива, пропита от безпределната му любов към родния Чарлстън и живота, който може да ни поднесе всичко – и безкраен възторг, и жестоко падение. Годината е 1969-а.

информация

Страници: 576
Корица: мека
ISBN 9789547692169

14.40 лв.

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв.

ЗА КНИГАТА

Четиринайсет години след бестселъра „Блус в лятна нощ” Пат Конрой се завръща на литературната сцена с дългоочаквания си нов роман „На юг от Брод Стрийт”, класическа южняшка сага, мека, лирична, красива, пропита от безпределната му любов към родния Чарлстън и живота, който може да ни поднесе всичко – и безкраен възторг, и жестоко падение. Годината е 1969-а. Леополд Блум Кинг, син на кротък учител и властна училищна директорка и специалистка по Джеймс Джойс, се бори с демоните, обсебили го след самоубийството на любимия му брат. Спасяват го новите му приятели в последния клас от гимназията – ексцентричен кръг от чарлстънски аристократи, бедни сираци, чернокожи футболисти и изумително красиви брат и сестра близнаци, бягащи от баща психопат. Това приятелство продължава десетилетия, надживява всякакви семейни кризи и провалени бракове, професионални успехи и лични конфликти, расистки изстъпления и сексуално насилие. Двайсет години по-късно идва и поредният тест за неговата сила. Нуждата да бъде спасен един от тях ги отвежда в Сан Франциско, където на неочаквано изпитание са поставени както отношенията им, така и моралните им принципи и житейски ценности. Авторът на „Принцът на приливите” няма да разочарова почитателите си. „На юг от Брод Стрийт” ще достави невероятно удоволствие на хората, обичащи да четат истински, големи, красиво написани романи, в които има драма, конфликти, много чувство и невероятни герои, а историята е толкова завладяваща, че книгата се чете на един дъх. Уошингтън Пост „Пат Конрой пише със сила и увлекателност, на които никой не може да устои.” Пийпъл

Сподели:

ЗА АВТОРА
На юг от Брод Стрийт
Пат Конрой
Пат Конрой, претворил семейните си демони в бестселъри, е истински обичан от читателите съвременен автор. От романите му са продадени над 20 милиона копия по цял свят. Освен „Принцът на приливите“ сред по-известните му произведения са „Великият Сантини“, „Блус в лятна нощ“, „На юг от Брод Стрийт“.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
На юг от Брод Стрийт
На юг от Брод Стрийт
Пат Конрой

най-новите книги

 • Стив Кавана
  17.60 лв.
 • Беатриче Салвиони
  16.00 лв.
 • Санджай Гупта
  15.20 лв.
 • Татяна дьо Роне
  16.00 лв.
 • Дейвид Балдачи
  17.60 лв.
 • Джон Гришам
  19.20 лв.
Scroll to Top