Неспокойни истории

Литературен дебют на известната журналистка Катя Атанасова „Неспокойни истории“ е първата книга на Катя Атанасова. Съдържа 13 разказа и „Писма до г-н Z“. Писани са в продължение на няколко години, някои от тях са публикувани в „Литературен вестник“, „Егоист“ и „Интро“.

информация

Страници: 192
Корица: мека
ISBN 9789547691308

7.20 лв.

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв.

ЗА КНИГАТА

„Неспокойни истории“ е литературният дебют на известната журналистка Катя Атанасова. Съдържа 13 разказа и „Писма до г-н Z“. Писани са в продължение на няколко години, някои от тях са публикувани в „Литературен вестник“, „Егоист“ и „Интро“.

Разказите в книгата са свързани с града, изразяват една типично градска чувствителност и са по-скоро интровертни, отколкото сюжетни. Няма да сгрешим, ако кажем, че за доста хора тази книга е отдавна чакана. В хартиения си вариант и с корицата си. За да даде реална, твърда основа на истории, за които още дълго ще спорим. Доколко са преживяни. Доколко са сънувани. Но пък нали добрият разказвач е този, който ще ти каже нещо красиво, а ти и ще му повярваш…

„Изкусителна, подмолна, коварна като самодива и наивна като момиченце; хладнокръвна, прецизна, ужасяващо ефективна и разхвърляна като листата в Борисовата градина наесен; проницателна, мъдра, съсредоточена като лазер и топла като неочакван дъжд, който те вдъхновява да отвориш прозореца. Нашата гордост – без капчица ирония.“ – Богдан Русев

 

Сподели:

ЗА АВТОРА
Неспокойни истории
Катя Атанасова
Катя Атанасова е родена в София. Завършила е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска програма „Културни и литературни изследвания“ в Нов български университет.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Неспокойни истории
Неспокойни истории
Катя Атанасова

най-новите книги

 • Стив Бери
  19.20 лв.
 • Питър Хелър
  16.00 лв.
 • Джон льо Каре
  20.00 лв.
 • Меган Абът
  16.00 лв.
 • Дейвид Балдачи
  17.60 лв.
 • Джеймс Коми
  17.60 лв.
Scroll to Top