Обжалването

Политиката винаги е била мръсна игра. А правосъдието? Невероятното обезщетение от 41 милиона долара, определено от съдебните заседатели в град Баумор, щата Мисисипи, шокира корпоративна Америка и връща усмивката на лицата на обикновените хора.

информация

Страници: 416
Корица: мека
ISBN 9789547691759

15.00 лв. 12.00 лв.

Изчерпана

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

Политиката винаги е била мръсна игра. А правосъдието? Невероятното обезщетение от 41 милиона долара, определено от съдебните заседатели в град Баумор, щата Мисисипи, шокира корпоративна Америка и връща усмивката на лицата на обикновените хора. Години наред химическа компания трови почвата и водата им с токсични отпадъци. Хиляди се разболяват, десетки умират от рак. Ето защо фирмата нарушител трябва да плати тази колосална сума на жената, загубила съпруга и сина си. И това е само началото. Но собственикът на “Крейн Кемикъл”, един от най-богатите хора в страната, е и сред най-безмилостните играчи на Уолстрийт. Карл Трюдо няма намерение да плаща. Адвокатите му обжалват присъдата пред Върховния съд на щата. Изборите за нови членове предстоят. Колко струва един върховен съдия? Осем милиона долара? Пренебрежим разход за милиардера, който знае как да манипулира общественото мнение, за да бъде избран най-подходящият кандидат. Неговият. Купуването на гласове никога не е представлявало проблем. Не и за хората, които знаят как. Тази книга ще промени представите ви за изборите и правосъдието. Ще ви изпълни с гняв и възмущение. Ще ви накара да се замислите. И може би да се опитате да промените нещо. “Фирмата” превърна Джон Гришам във феномен. Двайсет книги по-късно той продължава да е на върха.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Обжалването
Джон Гришам
Дълго преди името му да се превърне в символ на модерните съдебни трилъри, Джон Гришам работи по 60–70 часа седмично в малка адвокатска кантора в Саутхевън, Мисисипи.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Сули
Сули
Джон Гришам

20.00 лв. 16.00 лв.

Време за милост
Време за милост
Джон Гришам

20.00 лв. 16.00 лв.

Ветрове над Камино
Ветрове над Камино
Джон Гришам

19.00 лв. 15.20 лв.

Пазителите
Пазителите
Джон Гришам

20.00 лв. 16.00 лв.

Да пропуснеш Коледа (второ издание)
Да пропуснеш Коледа (второ издание)
Джон Гришам

най-новите книги

Scroll to Top