Спомени за вещицата

THE PHYSICK BOOK OF DELIVERANCE DANE

„Спомени за вещицата” е магнетична мистерия, наситена с исторически детайли. Тя тръгва от настоящето и се връща три века назад до процесите в Салем, Масачусетс, в които 150 души са обвинени във вещерство и много от тях са обесени.

информация

Страници: 384
Корица: мека
ISBN 9789547692084

12.00 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

„Спомени за вещицата” е магнетична мистерия, наситена с исторически детайли. Тя тръгва от настоящето и се връща три века назад до процесите в Салем, Масачусетс, в които 150 души са обвинени във вещерство и много от тях са обесени. Повечето са жени лечителки. Кони Гудуин е докторантка по колониална история в Харвард. Тя трябва да се посвети на академичните изследвания за дисертацията си, но молбата на майка й да подготви за продажба наследствената им къща край Салем променя плановете й. Кони е изкушена от възможността да надникне в миналото на града, печално известен с лова на вещици. Един ден, докато почиства прашните книги в запустялата къща, попада на старинен ключ, в който е пъхнато листче с надпис „Деливъранс Дейн”. С помощта на Сам, младия реставратор на църквата в Салем, тя открива дневници и документи, споменаващи прочута лечителка, обвинена в магьосничество. Колкото повече напредва в проучванията си Кони, толкова по-странни неща се случват с нея и Сам. Този оригинален дебют, станал мигновен бестселър в САЩ, притежава задъхания ритъм на трилъра, емоционалността на психологическия роман и тръпката на мистерията.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Спомени за вещицата
Катрин Хау
Катрин Хау (р. 1977 г.) е американска авторка на историческа проза, чиито книги са преведени на над 20 езика. „Спомени за вещицата“ е световен бестселър. През 2014 г. Хау съставя The Penguin Book of Witches for Penguin Classics – важен източник на информация за вещерството и магьосничеството във Великобритания и Северна Америка.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Спомени за вещицата
Спомени за вещицата
Катрин Хау

12.00 лв.

най-новите книги

Scroll to Top