Фау 2

V2

„Фау 2“ – един нов трилър за Втората световна война

информация

Превод: Боян Дамянов
Страници: 320
Корица: мека
Очаквайте след 05 ноември 2020

18.00 лв. 14.40 лв.

Книгата все още не е излязла. Ще пристигне при вас след 05.11.2020 г.

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

На първата ракета ѝ трябват 5 минути, за да удари Лондон. Има 6 минути, за да бъде спряна втората.

Като дете Руди Граф мечтаел да изпрати ракета до Луната. Вместо това заедно със своя приятел Вернер фон Браун е спомогнал за създаването на балистичната ракета „Фау 2“, способна да носи еднотонна бойна глава с три пъти по-висока скорост от тази на звука. В отчаян опит да избегне поражението Хитлер е разпоредил построяването на 10 000 такива ракети.

И ето че през зимата на 1944 г. Граф се озовава в един пуст и унил крайморски град в окупирана Холандия. Обзет от мрачни мисли, загубил и последните си илюзии, той е натоварен със задачата да организира изстрелването на „Фау 2“ срещу Лондон. Никой не познава тази капризна и смъртоносна машина по-добре от него.

Кей Кейтън-Уолш е офицер в Женския спомагателен корпус на Кралските военновъздушни сили. Преживяла е лично ужаса на въздушен удар от „Фау 2“. Докато ракетите се сипят върху родината ѝ, тя е изпратена заедно с отряд жени офицери като нея на мисия в новоосвободената Белгия. Въоръжени със сметачни линийки и няколко уравнения, Кей и колежките ѝ са последната надежда да бъдат открити и унищожени площадките за изстрелване.

Но на този етап от войната човек не знае на кого може да се довери.

Докато броят на жертвите расте лавинообразно, паралелните житейски истории на Руди и Кей се привличат и отблъскват една друга… докато при един окончателен взрив от насилие съдбите им се сливат завинаги.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Фау 2
Робърт Харис
Робърт Харис е британски писател, автор на много бестселъри, предимно в жанра исторически трилър на Сред тях са „Фатерланд”, „Енигма”, „Архангел”, „Помпей”, „Мюнхен”.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Вторият сън
Вторият сън
Робърт Харис

18.00 лв. 14.40 лв.

Мюнхен
Мюнхен
Робърт Харис

18.00 лв. 14.40 лв.

Конклав
Конклав
Робърт Харис
DICTATOR
DICTATOR
Робърт Харис

18.00 лв. 14.40 лв.

CONSPIRATA
CONSPIRATA
Робърт Харис

най-новите книги

Scroll to Top