Шумът от падащи неща

През 2009 г. Антонио Ямара, преподавател по право в Богота, прочита статия за убийството на един хипопотам, избягал от стария зоопарк на легендарния наркобарон Пабло Ескобар. Тази новина го връща към годините, когато войната между картела на Ескобар и правителството се води по улиците на колумбийските градове и в небето над тях.

информация

Превод: Маня Костова
Страници: 280
Корица: мека
ISBN 978-954-769-391-3

13.60 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв.

ЗА КНИГАТА

Психологически  трилър, преведен на 23 езика. 

През 2009 г. Антонио Ямара, преподавател по право в Богота, прочита статия за убийството на един хипопотам, избягал от стария зоопарк на легендарния наркобарон Пабло Ескобар. Тази новина го връща към годините, когато войната между картела на Ескобар и правителството се води по улиците на колумбийските градове и в небето над тях.  По онова време младият правист се е сприятелил с бившия пилот Рикардо Лаверде, който наскоро е излязъл от затвора. Но преди Антонио да разбере причината за 20-годишната му присъда, Лаверде е застрелян на улицата пред очите му. Обсебен от съживения спомен, Антонио се опитва да разгадае тайната на своя приятел и така открива различните начини, по които насилието в страната му е опустошило безброй съдби.

Блестящ роман за емоционалните рани от годините на най-жестоките нарковойни, за сянката на миналото, която помрачава настоящето на героите и носи усещане за разпад.

Със своето богато въображение и елегантна проза Васкес е един от най-оригиналните автори на Латинска Америка.

Марио Варгас Льоса

Сподели:

ЗА АВТОРА
Шумът от падащи неща
Хуан Габриел Васкес
Хуан Габриел Васкес е автор на „Информаторите” и е едно от големите имена в латиноамериканската литература. Той е носител на 6 международни награди за най-добър роман и е смятан за достоен наследник на Габриел Гарсия Маркес.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Шумът от падащи неща
Шумът от падащи неща
Хуан Габриел Васкес

13.60 лв.

Информаторите
Информаторите
Хуан Габриел Васкес

най-новите книги

 • Паулу Коелю
  16.00 лв.
 • Джон Гришам
  20.00 лв.
 • Лий Чайлд
  19.20 лв.
 • Джон Гришам
  16.00 лв.
 • Дейвид Балдачи
  19.20 лв.
 • Майкъл Корита
  17.60 лв.
Scroll to Top