Шумът от падащи неща

През 2009 г. Антонио Ямара, преподавател по право в Богота, прочита статия за убийството на един хипопотам, избягал от стария зоопарк на легендарния наркобарон Пабло Ескобар. Тази новина го връща към годините, когато войната между картела на Ескобар и правителството се води по улиците на колумбийските градове и в небето над тях.

информация

Превод: Маня Костова
Страници: 280
Корица: мека
ISBN 978-954-769-391-3

17.00 лв. 13.60 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

Психологически  трилър, преведен на 23 езика. 

През 2009 г. Антонио Ямара, преподавател по право в Богота, прочита статия за убийството на един хипопотам, избягал от стария зоопарк на легендарния наркобарон Пабло Ескобар. Тази новина го връща към годините, когато войната между картела на Ескобар и правителството се води по улиците на колумбийските градове и в небето над тях.  По онова време младият правист се е сприятелил с бившия пилот Рикардо Лаверде, който наскоро е излязъл от затвора. Но преди Антонио да разбере причината за 20-годишната му присъда, Лаверде е застрелян на улицата пред очите му. Обсебен от съживения спомен, Антонио се опитва да разгадае тайната на своя приятел и така открива различните начини, по които насилието в страната му е опустошило безброй съдби.

Блестящ роман за емоционалните рани от годините на най-жестоките нарковойни, за сянката на миналото, която помрачава настоящето на героите и носи усещане за разпад.

Със своето богато въображение и елегантна проза Васкес е един от най-оригиналните автори на Латинска Америка.

Марио Варгас Льоса

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Шумът от падащи неща
Хуан Габриел Васкес
Хуан Габриел Васкес е автор на „Информаторите” и е едно от големите имена в латиноамериканската литература. Той е носител на 6 международни награди за най-добър роман и е смятан за достоен наследник на Габриел Гарсия Маркес.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Информаторите
Информаторите
Хуан Габриел Васкес

най-новите книги

Scroll to Top