Опасен бизнес

A Dangerous Business

Новата книга на носителката на „Пулицър“ Джейн Смайли е удивително съчетание от уестърн, мистерия и исторически роман за живота в малко калифорнийско градче по време на Златната треска през XIX в.

 

информация

Превод: Надежда Розова
Страници: 248
Корица: мека
ISBN 978-954-769-551-1

Original price was: 20.00 лв..Current price is: 17.00 лв..

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

Монтерей, 1851 г. Калифорнийската златна треска е в разгара си. Питър Каргил мечтае за бързо забогатяване и потегля на запад със съпругата си Елайза, но златотърсаческата му авантюра не дава резултат. Когато той е убит в пиянска свада, съпругата му търси начин да оцелее. Изборът в този мъжки свят не е голям и тя се озовава в публичен дом. Съдържателката му се грижи за момичетата си, а клиентите се отнасят сравнително добре с Елайза и животът й сякаш става по-спокоен.

Когато обаче в покрайнините на Монтерей се появяват трупове на млади жени, най-старата професия започва да изглежда все по-опасен бизнес. И тъй като шерифът бездейства, Елайза и приятелката й Джийн се заемат да открият убиеца, вдъхновени от героя на Едгар Алън По детектив Дюпен. Но това се оказва рисковано начинание в Дивия запад, където няма закони и сигурност.

Оригинално съчетание от уестърн, криминален роман и свеж разказ за живота в един публичен дом в навечерието на Гражданската война.

 Уошингтън Поуст

Сподели:

ЗА АВТОРА
Опасен бизнес
Джейн Смайли
Джейн Смайли (1949 г.) е американска писателка, носителка на наградата „Пулицър“ и лауреат на американския ПЕН клуб за цялостно творчество. Тя е автор на над 20 книги (романи, литературна критика и детска литература) и сътрудничи на много вестници и списания, сред които „Ню Йоркър“, „Ел“, „Ню Йорк Таймс“, „Гардиън“ и „Нейшън“. Член е на Американската академия за изкуство и литература и преподава творческо писане в Калифорнийския университет в Ривърсайд. Сред най-известните й романи са „Хиляда акра”, „Гренландците”, „Перестройка в Париж” и трилогията „Последните сто години”. „Джейн Смайли е проницателен хроникьор на американския живот.“ Гардиън
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Опасен бизнес
Опасен бизнес
Джейн Смайли

Original price was: 20.00 лв..Current price is: 17.00 лв..

Хиляда акра
Хиляда акра
Джейн Смайли

Прочетете и…

най-новите книги

Scroll to Top