Ловецът на хвърчила (юбилейно издание)

The Kite Runner

Юбилейно издание с послеслов от Халед Хосейни по повод 20-годишнината от издаването на дебютния му роман.

информация

Превод: Любомир Николов
Страници: 368
Корица: мека
ISBN 978-954-769-567-2

19.55 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

Разтърсващият роман на Халед Хосейни „Ловецът на хвърчила“ предизвика небивал фурор и възхищение по цял свят. Преплел американската мечта и трагичната история на Афганистан, той е притча за достойнството, приятелството, вината и изкуплението, чиито герои са белязани от бащините си грехове и собствените си предателства.

Кабул през 70-те години на XX в.

Дванайсетгодишният Амир, останал сирак при раждането си, отчаяно копнее за одобрението на своя суров баща и решава да спечели състезанието по бой с хвърчила в Кабул, за да докаже, че от него ще излезе истински мъж. Но за да е пълна победата му, той или негов приятел трябва да улови последното прекършено хвърчило. Хасан, синът на слугата в техния дом, винаги е бил страхотен ловец на хвърчила и верен приятел на Амир. В деня на турнира Хасан му помага, но никой не подозира каква цена трябва да платят и двамата – единият е жертва на жестоко насилие, а другият е безмълвен наблюдател, чиято вина дълго време ще го измъчва и ожесточава.

Калифорния 2001 г.

След руското нашествие в Афганистан Амир и баща му емигрират в Америка. Години по-късно Амир, който става лекар, се завръща в родината си, за да потърси онова, което не може да му даде Новият свят – изкуплението.

„Това е една от онези незабравими истории, които пазим в себе си години наред. Толкова поразителна е, че дълго време всичко прочетено след него ми се струваше слабо.“

Исабел Алиенде

Сподели:

ЗА АВТОРА
Ловецът на хвърчила (юбилейно издание)
Халед Хосейни
Халед Хосейни е прочут писател от афганистански произход, пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН и основател на фондация „Халед Хосейни“, която осигурява хуманитарна помощ за афганистанци. Неговите книги „Ловецът на хвърчила“, „Хиляда сияйни слънца“, „А планините ехтяха“ и „Молитва към морето“ са издадени в над 70 държави.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
Ловецът на хвърчила (юбилейно издание)
Халед Хосейни

19.55 лв.

А планините ехтяха
А планините ехтяха
Халед Хосейни

18.70 лв.

Хиляда сияйни слънца
Хиляда сияйни слънца
Халед Хосейни

18.70 лв.

Молитва към морето
Молитва към морето
Халед Хосейни
Ловецът на хвърчила
Ловецът на хвърчила
Халед Хосейни

Прочетете и…

най-новите книги

 • Дейвид Балдачи
  20.40 лв.
 • Грант Блекууд, Стив Бери
  20.40 лв.
 • М. Л. Стедман
  20.40 лв.
 • Стив Кавана
  19.55 лв.
 • Паулу Коелю
  17.00 лв.
Scroll to Top