Мемоарите на една гейша

Memoirs of a Geisha

Мнозина на запад от Япония мислят, че гейша означава елитна куртизанка, но нашумелият роман на Артър Голдън показва истинската й същност. Тя е артистка, владееща до съвършенство изкуството на развлечението. Авторът успява да “свали” кимоното на една прочута гейша и да разкрие нейната драматична история невероятно увлекателно и елегантно.

информация

Превод: Дора Барова
Страници: 477
Корица: мека
ISBN 978–954–769–371-5

17.60 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ТРЕЙЛЪР
ЗА КНИГАТА

Мнозина на запад от Япония мислят, че гейша означава елитна куртизанка, но нашумелият роман на Артър Голдън показва истинската й същност. Тя е артистка, владееща до съвършенство изкуството на развлечението. Книгата се радва на изключителен интерес в цял свят, защото авторът успява да “свали” кимоното на една прочута гейша и да разкрие нейната драматична история невероятно увлекателно и елегантно.

Продадена на девет години, красивата сивоока дъщеря на беден рибар става една от най-търсените гейши в квартала на удоволствията Гион. Тя получава изумително висока цена при наддаването за нейната девственост и години наред забавлява богатите и известните в чайните на Киото, докато накрая съдбата я отвежда в Ню Йорк. Четирийсет години по-късно, когато всички мъже в нейния живот са си отишли, прочутата Саюри повдига завесата пред един тайнствен и изчезващ свят.

Едноименният филм от 2005 година е номиниран за повече от 30 награди, сред които „Оскар“, „Златен глобус“ и БАФТА. Печели наградите „Оскар“ за режисура, кинематография и дизайн на костюмите и „Златен глобус“ за най-добра оригинална музика.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Мемоарите на една гейша
Артър Голдън
Артър Голдън е роден в Чатануга, Тенеси, САЩ. Завършва Харвардския колеж с диплома по история на изкуството и специализира японско изкуство. През 1980 г. получава магистърска степен по японска история в Колумбийския университет, където научава китайски мандарин. Следва лятна специализация в Пекинския университет, работа в Токио и завръщане в САЩ, където получава нова магистърска степен – по английски в Бостънския университет.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
-20%
Мемоарите на една гейша
Мемоарите на една гейша
Артър Голдън

17.60 лв.

Прочетете и…

най-новите книги

 • -20%
  Рон Раш
  17.60 лв.
 • -20%
  Татяна дьо Роне
  17.60 лв.
 • -20%
  Дейвид Балдачи
  19.20 лв.
 • -20%
  Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
  Халед Хосейни
  18.40 лв.
 • -20%
  Грант Блекууд, Стив Бери
  19.20 лв.
 • -20%
  М. Л. Стедман
  19.20 лв.
Scroll to Top