Непокорната

La Malnata

Дебютният роман на младата писателка Беатриче Салвиони, определян като литературното събитие на 2023 г. в Италия, ще бъде издаден в 32 страни.

информация

Превод: Нели Раданова
Страници: 248
Корица: мека
ISBN 978-954-769-549-8

17.00 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

Монца, март 1936 г. Две момичета се опитват да скрият в реката трупа на млад мъж с фашистка значка на ревера. Когато полицията го открива, едната от тях е обвинена в убийство.

Франческа е единствено дете в семейство от средната класа. Всеки ден тя тайно наблюдава от един мост Мадалена, която играе с две по-големи момчета на брега на реката. В града се говори, че Мадалена е виновна за смъртта на брат си и баща си и че носи нещастие, но Франческа не вярва на слуховете и мечтае да се сприятели с нея. И макар двете да са от различни светове, скоро стават неразделни.

Драматична история за едно необикновено приятелство, за младежкия бунт срещу предразсъдъците и насилието над жените на фона на войната, която Мусолини води в Африка.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Непокорната
Беатриче Салвиони
Беатриче Салвиони е родена в Монца през 1995 г. Завършила е Католическия университет в Милано със специалност „Модерни филологии“. Докато следва в школата по творческо писане „Холден“ в Торино, е отличена с наградата „Итало Калвино“ за най-добър разказ. Дебютният ѝ роман „Непокорната“ е сравняван с книгите на Елена Феранте и Виола Ардоне.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Непокорната
Непокорната
Беатриче Салвиони

17.00 лв.

Прочетете и…

най-новите книги

 • Дейвид Балдачи
  20.40 лв.
 • Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
  Халед Хосейни
  19.55 лв.
 • Грант Блекууд, Стив Бери
  20.40 лв.
 • М. Л. Стедман
  20.40 лв.
 • Стив Кавана
  19.55 лв.
Scroll to Top