Няма връщане назад

The Moment Of Lift

Завладяващ литературен дебют на третата най-влиятелна жена в света според сп. „Форбс“.

През последните двайсет години Мелинда Гейтс търси начини да помогне да се решат проблемите на нуждаещите се. И осъзнава, че прогресът на човечеството зависи от защитата на правата и издигането на ролята на жените в съвременното общество.

информация

Превод: Надежда Розова
Страници: 288
Корица: мека
ISBN 978-954-769-474-3

Original price was: 18.00 лв..Current price is: 15.30 лв..

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ТРЕЙЛЪР
ЗА КНИГАТА

Завладяващ литературен дебют на третата най-влиятелна жена в света според сп. „Форбс“.

През последните двайсет години Мелинда Гейтс – съпруга на Бил Гейтс и основателка на благотворителната фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – търси начини да помогне да се решат проблемите на нуждаещите се. Пътува много, среща се с всякакви хора, получава уроци, които я вдъхновяват. И осъзнава, че прогресът на човечеството зависи от защитата на правата и издигането на ролята на жените в съвременното общество.

„Ето защо трябваше да напиша тази книга – заявява тя. – Исках да споделя с вас разказите на хора, които придадоха фокус и целеустременост на живота ми. Мечтая всички ние да открием начини – там, където се намираме – да помогнем на жените да развият потенциала си.“

Разказът на Мелинда ни грабва със своята непосредственост и изобилие от факти – от стряскащите данни за детски бракове и липса на контрацептиви до половото неравенство на работното място. За пръв път тя говори откровено за личния си живот и за пътя към равенството в собствения й брак. И убедено твърди, че именно сега имаме възможност да променим света – и себе си.

Когато помагаме на другите да се издигнат над онова, което ги приковава, и те ще го направят за нас. Само така всички ние ще полетим в нова орбита.

 

„288 страници, коити вдъхновяват всички нас (включително и мъжете) да се борим още повече за равенство между половете – защото когато жените успяват, успяват всички.“

– Кристалина Георгиева

„Нуждаем се от това послание повече отвсякога.“

– Малала Юсафзаи

„Мисля, че това е една от най-страхотните книги, които съм чел.“

– Уорън Бъфет

„Когато издигаш ролята на жените, издигаш всички – семейства, общности, цели държави. Този подход е подкрепен с изследване и с безброй примери от реалния живот. В книгата си Мелинда разказва историите на вдъхновяващи хора, които е срещнала чрез работата си по целия свят. Тя работи с данни и онагледява по въздействащ начин въпросите, които се нуждат от вниманието ни – от детските бракове до дискриминацията на работното място. Наричал съм Мелинда нетърпелива оптимистка и ето какво ни предлага тя тук – призив да се захванем с тези проблеми и непоколебима вяра, че разрешаването им е наистина възможно.“

– Барак Обама

Вижте още:

Интервю с Надежда Розова, преводач на „Няма връщане назад“, в БНР, програма „Хоризонт“

Хайде да променим света, защото вече „Няма връщане назад“ – ревю на Стефани Калчева в Go Guide

„Няма връщане назад“ – ревю на Христина Тодорова в Хрисиландия

„Няма връщане назад“ – ревю в Дневника на един книжен тигър

Жената на Бил Гейтс не работи съпруга на мъжа си – представяне на книгата в Woman.bg

Сподели:

ЗА АВТОРА
Няма връщане назад
Мелинда Гейтс
Мелинда Френч Гейтс се занимава с бизнес и благотворителна дейност и е застъпник за правата на жените и момичетата по света. Тя е съосновател на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ и на Pivotal Ventures, инвестиционна компания, целяща да подпомага социалния напредък на жените и семействата в САЩ.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Няма връщане назад
Няма връщане назад
Мелинда Гейтс

Original price was: 18.00 лв..Current price is: 15.30 лв..

Прочетете и…

най-новите книги

Scroll to Top