Пазачът

The Caretaker
Автор:Рон Раш

История за любов в годините на Корейската война, когато малко градче в Апалачите изпраща своите синове да се бият и умират на другия край на света.

Един от най-забележителните романи през 2023 г.

„Ню Йоркър”

информация

Превод: Надежда Розова
Страници: 256
Корица: мека
ISBN 978-954-769-574-0

18.70 лв.

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

1951 г. Северна Каролина. Блекбърн Гант сякаш е осъден да прекара живота си сред мъртвите като пазач на гробището в Блоуинг Рок. Хората го отбягват заради деформираното му от детски паралич лице и единственият му приятел е Джейкъб Хамптън, син на най-богатия човек в градчето. Когато Джейкъб е мобилизиран по време на Корейската война, той моли Блекбърн да се грижи за бременната му съпруга, шестнайсетгодишната Наоми. Бракът му е скандализирал родителите му, които го лишават от наследство. Но една телеграма от Военното министерство им дава шанс да осигурят на сина си бъдещето, за което са мечтали… чрез коварен план.

Разтърсващ разказ за любовта, приятелството, съперничеството и предателството.

 

„Всеки роман на Рон Раш е вълнуваща история за отхвърлени от обществото самотни хора, които се борят да оцелеят в един враждебен свят.”

Джон Гришам

Сподели:

ЗА АВТОРА
Пазачът
Рон Раш
Рон Раш (1953 г.) е американски писател и поет, роден в Южна Каролина. Романите му са преведени на 17 езика. „Пазачът“ (The Caretaker) е първият му издаден роман в България. Според „Ню Йорк Таймс“ Рон Раш е един от най-големите съвременни американски писатели.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Пазачът
Пазачът
Рон Раш

18.70 лв.

Прочетете и…

най-новите книги

 • Татяна дьо Роне
  18.70 лв.
 • Дейвид Балдачи
  20.40 лв.
 • Корица на юбилейното издание на Ловецът на хвърчила
  Халед Хосейни
  19.55 лв.
 • Грант Блекууд, Стив Бери
  20.40 лв.
 • М. Л. Стедман
  20.40 лв.
 • Стив Кавана
  19.55 лв.
Scroll to Top