Република от светлина

República Luminosa

информация

Превод: Маня Костова
Страници: 176
Корица: мека
ISBN 978-954-769-513-9
Очаквайте след 11 март 2021

17.00 лв. 13.60 лв.

Книгата все още не е излязла. Ще пристигне при вас след 11.03.2021 г.

Безплатна доставка

за поръчки над 40 лв.

ЗА КНИГАТА

Във въображаем тропически град внезапно се появяват 32 странни деца на възраст между 9 и 13 години. Със своето агресивно поведение те изваждат двестахилядния Сан Кристобал от летаргията на рутинното му съществуване. Децата нямат ясен лидер, говорят на непознат език, стават все по-дръзки, а след кървав сблъсък мистериозно изчезват. Започват да изчезват обаче и деца от добри семейства в града… Историята се заплита с нарастващо напрежение, за да завърши със стряскаща развръзка.

Би ли могъл да не е така опустошителен сблъсъкът между града и малките нашественици, между цивилизования свят и другия – различен и непознат? Действително ли у децата жестокостта съществува естествено, както твърди авторът, който не вярва в мита за детската невинност? Какво не съумява да даде Сан Кристобал на чуждите и своите деца? И дали тези „други“ деца не посяват семената на различен ред, на нова, смътно зараждаща се цивилизация?

От време на време се появява някой писател, който не се ограничава да регистрира нещата, а създава нова реалност, способна да хвърли светлина върху най-тъмните ни мисли. Кафка прави това. Бруно Шулц го прави. А сега и Андрес Барба. Едмънд Уайт.

Романът е носител на престижната награда „Ералде“ и е преведен на 17 езика.

„Рядка метафизична интелигентност, едновременно прецизна и екстравагантна, омекотена от човешка нежност.“

Айриш Таймс.

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
ЗА АВТОРА
Република от светлина
Андрес Барба
Андрес Барба е роден през 1975 г. в Мадрид. Дебютира с новелата „Костта, която най-много боли“ (1998), отличена с наградата „Рамон Сендер“. През 2001 г. публикува романа „Сестрата на Катя“, финалист за наградата „Ералде“, по-късно филмиран. Със следващите си произведения се утвърждава като един от най-ярките и оригинални представители на испанската литература. Той е и талантлив преводач на прочути англоезични автори.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Няма други книги от този автор.

най-новите книги

Scroll to Top