Последният рейнджър

The Last Ranger

Новият роман на Питър Хелър, автор на американския бестселър „Инструкторът”, е драматичен трилър на фона на дивата природа в парка „Йелоустоун”.

информация

Превод: Боян Дамянов
Страници: 304
Корица: мека
ISBN 978-954-769-558-0

Original price was: 20.00 лв..Current price is: 17.00 лв..

Безплатна доставка

за поръчки над 70 лв.

ЗА КНИГАТА

Рен Хопър е преживял доста житейски травми и търси място, където да избяга от демоните на миналото си. Трийсетгодишният мъж зарязва градския живот и става рейнджър в парка „Йелоустоун”. Задълженията му са колкото делнични, толкова и вълнуващи: да следи за бракониери, да спасява деца на безразсъдни родители от разгневени лосове и бизони, да поддържа мира между местните хора и ордите туристи в последната запазена екосистема на Северна Америка.

Рен не е съвсем сам в своето идилично усамотение – той спечелва доверието и приятелството на Хили, прочута изследователка на вълците. Когато един ден я намира полужива в челюстите на капан за дивеч, подозренията му се насочват към местен жител. Но докато разследва миналото на този бракониер социопат, рейнджърът се натъква на мащабна конспирация срещу държавата и наложения от нея порядък в националните паркове. Драматичният сюжет е примесен с комични конфликти между колоритни персонажи и се развива на фона на спиращи дъха природни картини.

В новия си трилър Питър Хелър отново доказва, че е добър познавач на човешката душа и проникновен наблюдател на дивата природа и неписаните закони на животинския свят.

Сподели:

ЗА АВТОРА
Последният рейнджър
Питър Хелър
Питър Хелър е американски писател и журналист. Автор е на десетки отличени с литературни награди пътеписи. Бил е състезател и инструктор по кану-каяк, както и водач на речни експедиции. Романите му са национални бестселъри. Хелър майсторски използва природата като фон и начин за изследване на човешкия характер.
КНИГИ ОТ ТОЗИ АВТОР
Последният рейнджър
Последният рейнджър
Питър Хелър

Original price was: 20.00 лв..Current price is: 17.00 лв..

Инструкторът
Инструкторът
Питър Хелър

най-новите книги

Scroll to Top