„Смъртта не е решение“ на Майкъл Корита ще бъде екранизиран

Сподели:

Предстои екранизация на трилъра на Майкъл Корита „Смъртта не е решение“, който ще излезе на български език на 13 май с логото на издателство „Обсидиан“.

Продуцент на филма ще бъде носителката на „Оскар“ Кати Шулман. Самият Корита ще е съпродуцент и ще адаптира романа си за големия екран. Зад проекта стои студио SISTER („Чернобил“).

В центъра на действието е Нина Морган, частен пилот и свидетел на шокиращо убийство. На нея ѝ се налага да инсценира собствената си смърт, за да защити семейството си. Десет години по-късно тя научава, че съпругът ѝ е загинал при катастрофа. Сега Нина трябва да се погрижи за децата си. Но се озовава в смъртоносен капан…

Книгите на Майкъл Корита са преведени на повече от 20 езика. Филмът по друг негов трилър – „Те пожелаха смъртта ми“ – ще има премиера по HBO на 14 май 2021 г. В главната роля е Анджелина Джоли.

„Смъртта не е решение“ е най-новият роман на Корита, с който „Обсидиан“ го представя за първи път на българските читатели. Повече информация за романа, както и откъс можете да прочетете тук.

Scroll to Top