Лий Чайлд: Джеймс Бонд е отживелица

Сподели:

Писателят отново отхвърлил предложение да напише история за агент 007.

Източник: Нова телевизия, Daily Star

Писателят Лий Чайлд, създател на героя Джак Ричър, определи Джеймс Бонд като „остарял герой“ и предлага легендарният шпионин да бъде убит, съобщи „Контактмюзик“. Според автора на трилъри вече е време агент 007 да бъде ликвидиран, защото няма място в съвременния свят.

Писателят, който отклонил предложение да сътвори нови приключения за британския супершпионин, бе цитиран от в. „Дейли стар“ да казва, че Бонд е създаден като определен британски типаж в трудните времена на 50-те години, но те вече отдавна са минало. „Няма как да измисля модерна история с Бонд. Писането за него би било неикономична употреба на времето ми.“

Той два пъти отхвърлял предложение да пише продължение на историите на агент 007.

На 28 септември се очаква отлаганата няколко пъти премиера на новия филм от поредицата за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“.

Продукцията на „Юнивърсал пикчърс“ и Ем Джи Ем ще има официална премиера с червен килим в „Роял Албърт хол“, след което филмът ще посрещне публиката си в киносалоните във Великобритания на 30 септември. В САЩ излиза на екран на 8 октомври. В ролята на агент 007 за последен път се превъплъщава актьорът Даниъл Крейг. 

Scroll to Top