„Нито един действащ съдия в историята на САЩ не е бил обвиняван в убийство…“

Сподели:

Във вече традиционното си писмо до читателите Джон Гришам разказва как му е дошла идеята за „Списъкът на съдията“ и какво ни очаква в книгата...

Излезлият преди три седмици в САЩ нов трилър на Джон Гришам „Списъкът на съдията“ ще бъде публикуван на български на 25 ноември. Макар главният герой да е съдия, Гришам не отвежда читателите в съдебната зала, а върви по следите на изобретателен сериен убиец, останал незаловен 23 години. Засега „Списъкът на съдията“ е с най-висок рейтинг от всички книги на автора в „Гудрийдс“ и „Амазон“.
Ето какво споделя писателят:

Скъпи читатели,

Доколкото ми е известно, нито един действащ съдия в историята на Съединените щати не е бил обвиняван в убийство. Наскоро ми хрумна една идея: какво би станало, ако виден и безупречен в работата си съдия се окаже сериен убиец? Ето как се роди играта на котка и мишка, която нарекох „Списъкът на съдията“.

За да напиша тази история, се върнах към младата, умна и безстрашна следователка от Комисията по съдийска етика във Флорида Лейси Столц, с която ви запознах преди пет години в „Таен свидетел“. Рядко се връщам към герои от предишните си книги. Но Лейси е изключение, също като Джейк Бриганс.

В „Списъкът на съдията“ тя се среща със загадъчна жена, която през последните двайсет години разследва сама убийството на баща си – случай, превърнал се в студено досие. Тази жена е стигнала до възможно най-невероятния заподозрян – окръжен съдия, който попада под юрисдикцията на Лейси – и представя доказателство, което го обвързва с още жертви.

Благодарен съм на читателите, които харесаха Лейси в „Таен свидетел“ и се надявам романът „Списъкът на съдията“ да ви достави удоволствието, което аз изпитах, докато го пишех.

Благодаря ви за непоклатимата подкрепа на книгите ми. Нямам търпение да създам още много истории през следващите години.

Ваш,

Джон Гришам

Scroll to Top