Представяне на дългоочакваното ново издание на „Светлина между два океана“ от М. Л. Стедман в „Понеделник вечер“ по БНР

Сподели:

Интервю на Иван Русланов с Нина Караманова от 26 февруари

Светлина между два океана“ на М.Л.Стедман е една съвременна книга, която напълно заслужено е сред най-обичаните заглавия в последните години. Ето защо вече може да се похвали с много красиво ново издание.

По романа бе направен дори красив филм с участието на Алисия Викандер и Майкъл Фасбендър. Двамата чудесно се превъплътиха в героите от книгата, живеещи на самотен фар насред морето.

Книгата може да се определи като историческа драма. Историческа, защото се развива през 20-те години на миналия век – в Австралия на Югозападното крайбрежие, където се срещат Южния и Индийския океан.

Светлината пък е фарът, на който работи като пазач главния герой Том Шърборн. Това е един роман, който хем е за отчаянието, хем е за надеждата“ сподели в „Понеделник вечер Нина Караманова от българското издателство на книгата. 

Войната също белязва главния ни герой, тъй като той се завръща в Австралия след Първата световна война. Тя го белязва с кошмари и вина за това, че той се връща жив и здрав, а много негови другари загиват на фронта. 

В романа срещаме и образа на неговата любима – Изабел, която е много различна от Том.

„Тя е много по-експресивна и в същото време много по-невинна, тъй като не е видяла целия този ужас на войната, така яописа Нина Караманова. 

В „Светлина между два океана“ двамата се изправят пред избор, който ще промени живота им. И може би ще сбъдне мечтите им, макар и на висока цена.

*

Можете да прочетете откъс от „Светлина между два океана“ или да закупите вашия екземпляр ТУК.

Цялото интервю на Иван Русланов в „Понеделник вечер“ по програма „Хоризонт“ на БНР можете да чуете в звуковия файл ТУК.

Текстът е от предаването „Понеделник вечер“.

Scroll to Top